Onze school

Wat ons bijzonder maakt
Wat ons bijzonder maakt is dat we in alles wat we doen altijd Vaardig, Verbonden, Zelfstandig en Ruimhartig zijn.

 

ALTIJD VAARDIG

We weten wat we doen en we zijn er ook goed in. Net als jij: elke dag ben je beter in wat je doet, weet en kunt. Want wat is er nou fijner dan iets buitengewoon goed onder de knie te hebben?

 

ALTIJD VERBONDEN

We blinken niet alleen uit voor onszelf, maar ook omdat we daarmee anderen kunnen helpen. En omdat anderen jou kunnen helpen. Samen elke dag een beetje beter. School is tenslotte ook jouw thuis. Jouw thuis, jouw wijk, jouw stad.

 

ALTIJD ZELFSTANDIG

Leren doe je altijd samen, en ook altijd zelf. Dat geldt voor ons, dat geldt voor jou. Natuurlijk heb jij de omstandigheden niet zelf in de hand, maar jij bepaalt wel wat je met die omstandigheden doet. Koersvast en met lef. Dat geldt voor ons allemaal, of we nou leerlingen, leerkrachten, ouders, internbegeleider, directeur, onderwijsassistenten, pedagogisch medewerkers, conciërges of buurtbewoners zijn.

 

ALTIJD RUIMHARTIG

Wie je bent en wat je kunt is niet alleen voor jezelf. School is niet alleen jóuw thuis. Je kunt wat je kunt en bent wie je bent, zodat je dat met anderen kunt delen. Ook daarom wil je je beste bijdrage leveren. Door jou voelen andere kinderen zich thuis op school. Door jou durven andere kinderen dingen te proberen die ze eerder niet durfden. Jouw lef is aanstekelijk en jouw delen versterkt anderen. Niet alleen de andere kinderen. Iedereen in school wordt beter in leren.

Team
Wat is een ikc
Een integraal kindcentrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen en te ontwikkelen.
Lees verder ›
Logopedie
Taal is overal. Voor sommige kinderen is het prettig om daar extra begeleiding bij te krijgen. Vandaar dat de logopedist iedere dag werkzaam is op ons IKC. In overleg met ouders en leerkracht wordt gekeken of de logopedist mee gaat kijken.
Lees verder ›
Fysiotherapie
Ons IKC en de Kinderfysiotherapeut dragen bij aan de motorische ontwikkeling van onze
kinderen.
Wij werken samen met Fysioberflo. Bij ons op school is Jacqueline Visser aanwezig.
Voor meer informatie Fysio Berflo Kinderfysiotherapie, daar vindt u ook informatie over
TEENSfit.
Lees verder ›
Dyslexie behandelcentrum
RID, ook op IKC Aventurijn

 

Kinderen verdienen alle kansen zich vol zelfvertrouwen te ontplooien. Goed kunnen lezen, spellen en rekenen geeft daarvoor een vliegende start.

Met 40 jaar kennis en ervaring op het gebied van taal en rekenen versterkt en ondersteunt RID basisscholen in heel het land. Met krachtige inzichten uit wetenschappelijk onderzoek helpen wij kinderen aan meer vaardigheid en zelfvertrouwen in taal en rekenen. Dit doen wij met Dyslexie- en dyscalculiezorg: deskundig onderzoek en specialistische behandelingen voor kinderen met dyslexie of dyscalculie.

Het deskundige team van RID bestaat uit psychologen, orthopedagogen, dyslexie- en dyscalculiespecialisten, remedial teachers en ontwikkelaars.

 

Dyslexiebehandeling op school

RID geeft dyslexiebehandelingen op school. Kinderen hoeven daardoor niet veel lessen te missen en zijn in een vertrouwde omgeving. Wij kiezen bewust voor behandeling in een eigen ruimte, omdat dit de benodigde rust biedt voor een kind.


Onze behandeling biedt:   

  • Persoonlijke en individuele aandacht voor het tempo en niveau van ieder kind.
  • Veel structuur en vernieuwende middelen om de basis voor kinderen te verstevigen.
  • Een krachtige toepassing van de laatste wetenschappelijke inzichten voor bewezen effect.  
  • Nauwe samenwerking met ouders en school.

 

Kijk voor meer informatie op www.rid.nl/dyslexie

 

Onze locaties

RID heeft meer dan 300 behandellocaties, verspreid over Nederland en is daardoor altijd dichtbij. Op onze website www.rid.nl vindt u de contactgegevens per locatie en meer informatie over de mogelijkheden, kosten en vergoedingen. U kunt uw kind hier aanmelden voor een onderzoek, behandeling of training. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.