Dyslexie behandelcentrum

RID, ook op IKC Aventurijn

 

Kinderen verdienen alle kansen zich vol zelfvertrouwen te ontplooien. Goed kunnen lezen, spellen en rekenen geeft daarvoor een vliegende start.

Met 40 jaar kennis en ervaring op het gebied van taal en rekenen versterkt en ondersteunt RID basisscholen in heel het land. Met krachtige inzichten uit wetenschappelijk onderzoek helpen wij kinderen aan meer vaardigheid en zelfvertrouwen in taal en rekenen. Dit doen wij met Dyslexie- en dyscalculiezorg: deskundig onderzoek en specialistische behandelingen voor kinderen met dyslexie of dyscalculie.

Het deskundige team van RID bestaat uit psychologen, orthopedagogen, dyslexie- en dyscalculiespecialisten, remedial teachers en ontwikkelaars.

 

Dyslexiebehandeling op school

RID geeft dyslexiebehandelingen op school. Kinderen hoeven daardoor niet veel lessen te missen en zijn in een vertrouwde omgeving. Wij kiezen bewust voor behandeling in een eigen ruimte, omdat dit de benodigde rust biedt voor een kind.


Onze behandeling biedt:   

  • Persoonlijke en individuele aandacht voor het tempo en niveau van ieder kind.
  • Veel structuur en vernieuwende middelen om de basis voor kinderen te verstevigen.
  • Een krachtige toepassing van de laatste wetenschappelijke inzichten voor bewezen effect.  
  • Nauwe samenwerking met ouders en school.

 

Kijk voor meer informatie op www.rid.nl/dyslexie

 

Onze locaties

RID heeft meer dan 300 behandellocaties, verspreid over Nederland en is daardoor altijd dichtbij. Op onze website www.rid.nl vindt u de contactgegevens per locatie en meer informatie over de mogelijkheden, kosten en vergoedingen. U kunt uw kind hier aanmelden voor een onderzoek, behandeling of training. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.